Davos Klosters mountainbike trails

Is Davos Klosters een goede mountainbike bestemming? Ja, daar kunnen we heel kort over zijn! Maar waarom dan?

Davos Klosters is bij sommige misschien meer bekent als de plek waar het davos wereldeconomisch forum plaatsvind. Bij andere beginnen er wellicht ski en snowboard gedachten te spelen en ook dat klopt allemaal. Toch net zoals bijna elk skigebied tegenwoordig is ook Davos in de zomer een bestemming waar outdoor sporten hoog in het vaandel staat.

In de zomer zijn dan ook bijna alle liften open en elk liftstation hangt er wel een bord met waar de trails te vinden zijn. Aanvullend geven ze ook nog netjes aan welke trails open zijn.

Wij Trail-addicts reizen nagenoeg elk jaar af naar Davos Klosters om deel te nemen aan de team Enduro Race. De Team Enduro race is een meerdaagse Mountainbike Enduro race voor (je raad het al) Teams. Je rijdt dus niet individueel, maar met 2 of meer personen. De eerste die het paaltje aan het begin van de enduro stage start, start de tijd en de laatste van het team die onderaan langs het paaltje rijdt eindigt de tijd. Echt ontzettende leuk evenement met een goede vibe! Check hier dan ook ons race report.

Alle trails die we tijdens deze wedstrijd rijden zijn ook toegankelijk voor niet racers, uiteraard verminderd toegankelijk tijdens het evenement (meestal begin september). Het uitgebreide netwerk van MTB trails rekt zich helemaal om Davos heen uit. Je kan er meerdere dagen rijden zonder ook maar 1 trail opnieuw te moeten rijden.

Het meest toffe aan de regio is dat de meeste trails een meer natuurlijk karakter hebben, dus niet het typische bikepark trial met hoge kombochten en tafeljumps die zich oneindig herhalen.

Om een beeld te krijgen van de trails hebben we een video gemaakt: 16min vol met de mooiste trails in Davos. Wij zeggen sit back, grab a beer and Enjoy!